Studerer livet i fjæra

Beitstad barnehage imponerer igjen! Førskolebarna har startet barnehageåret med et par uker i fjæra på “Tørret”. Hit drar årlig førskolebarna i starten av deres siste barnehageår, samt en uke før de avslutter. “Her leveres de 22 barna på morgenen og hentes på ettermiddagen. På denne måten får vi utfordret oss selv ved å være ute hele dagen, i all slags vær”, sier Tone Moan.

Vi lever i pakt med naturen disse ukene, og aktivitetene styres deretter. Er det fjære, leter vi krabber og andre sjødyr, er det flo fisker vi gjerne fra bryggekanten, setter ut krabbeteiner og høster fra skogen rett ovenfor stranda.
— Tone Moan, Beitstad Barnehage

Foto: Beitstad Barnehage

Foto: Beitstad Barnehage

I fjæra studeres funnene nøye.  Foto: Beitstad barnehage

I fjæra studeres funnene nøye.

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Vi sanker, samler, studerer, reflekterer og undrer oss sammen. Dette skaper en nyskjerrighet, og gir en forståelse og respekt for naturen, som vi mener er nødvendig for at vi skal føle ansvar og ta vare på den.
— Tone Moan, Beitstad Barnehage
Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Det er mye spennende å finne i fjæra. Foto: Beitstad barnehage

Det er mye spennende å finne i fjæra. Foto: Beitstad barnehage

Her lages det kunst av skatter som er funnet i fjæra. Foto: Beitstad barnehage.

Her lages det kunst av skatter som er funnet i fjæra. Foto: Beitstad barnehage.

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Barnehagen har også et byttetorg. Her kan foreldre levere fra seg klær som ikke lenger passer eller kanskje finne barna trenger som andre ikke lenger har bruk for. Bytting er et godt tiltak både for miljøet og lommeboka!

Foto: Beitstad Barnehage.

Foto: Beitstad Barnehage.

5 juni 2019 feiret barnehagen Verdens Miljødag med å servere rabarbrasaft ved henting: “Barna må få erfare hva vi kan skape av de ressursene vi har rundt oss” skriver de på sin Instagram-konto. Barnehagen brukte blant annet dagen til å undre seg og reflektere rundt hva som er bra for naturen og miljøet.

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad Barnehage

Foto: Beitstad Barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Foto: Beitstad barnehage

Tusen takk til Beitstad barnehage for fine bilder og inspirasjon!