Idébank for barneskole

 
 
24036905624_de5bc6d3ee_c.jpg

Turbingo

Let etter insekter, trær, planter og dyr elevene har lært om. Ved hjelp av ferdig brett, eller maler er dette en enkel og morsom aktivitet.

 
Tasta skole.jpg

Markering, appell og flaggheising på skolen

Lag en feiring og markering av elevenes engasjement. La elevene fra miljørådet, eller andre holde appell om miljø og klima, fremfør miljøsang, og om mulig, heis flagget!

 
2020LHS_HumleforskerneFraLuhr_NR27.jpg

Bli Bedre kjent med humla

Bli kjent med våre elskelige ville bestøvere; humlene. Lær dere noen av humle-artene i denne morsomme uteaktiviteten. Denne passer for 1.-7. trinn.

 

miljøquiz

Gjennomfør en quiz som passer for elever på 5.- 7. trinn. Spørsmålene tar for seg ulike tema innen miljø og klima. Du kan overføre den til din Kahoot-konto og gjøre den digital.

 

Miljølekser

Det er mye vi kan gjøre i hverdagen vår for å leve mer bærekraftig. Her er tips til miljølekser for barnetrinnet.

 

Konkurranse blant de ansatte

Lag en uhøytidelig og morsom konkurranse blant de ansatte. Hvem klarer å leve mest miljøvennlig denne dagen, uken eller ut juni?

Foredrag fra FN-sambandet

På morgenen den 5. juni vil FN-sambandet holdet et kort webinar for skoleelever fra 5. trinn.

 

MATSVINN

Hvert år kaster hver og en av oss 42,5 kilo mat i søpla hjemme. Temaet matsvinn er en konkret problemstilling å ta tak i ved undervisning i blant annet ansvarlig forbruk.

 
Bærekraftshjulet - hvit bakgrunn RGB.png

Morsom kortlek: HVEM SKAL UT?

Engasjerende kortlek utviklet av FN-sambandet som bidrar til å lære begreper innen bærekraftig utvikling. Aktiviteten passer for 5.-7. trinn.

 

Bruke eller Verne?

Undervisningsopplegg fra FN-sambandet for 5. - 7. trinn. Elevene vil lære om utfordringer omkring bevaring av natur og naturmangfold

 

SKOLESKOGDAG

Lag en egen skoleskogdag for din klasse og lær mer om viktigheten og mulighetene med skogen. Få tips og opplegg fra Skogselskapet.

 

Oppdrag: Bærekraftig MAT

Ta utgangspunkt i matpakken elevene har med seg. Hvor kommer maten fra, og hvor langt har den reist? Send gjerne en utfordring til foreldrene om å hjelpe elevene med matpakken.

Ut å telle insekter

Bli kjent med ville pollinerende insekter. Et nytt og spennende opplegg for skoler kommer i løpet av april.

 
Kristian+tre.jpg

Bli kjent med forskjellige trær i nærmiljøet

Hvor mange forskjellige typer trær finner dere i skogen eller nærmiljøet? Ta med elevene ut i nærmiljøet og ta på forskerbrillene. Tverrfaglig aktivitet som passer for alle trinn.

 

FIKS OG REPARER ØDELAGTE TEKSTILER

Engasjer elevene ved å gi de handlingskompetanse i praktiske håndverkteknikker for å reparere klær og andre tekstiler. Aktiviteten passer for 5.-10. trinn.

 

Rydde uteområdet på skolen

Man trenger ikke dra langt på #Grønnsuperdag. Hva med å rydde skolens områder? Er det mye søppel å finne og har man nok avfallsdunker ute?

 

Bærekraftig utvikling - hva er det?

Hvordan kan man jobbe med det store tema bærekraftig utvikling for de yngste på skolen? Vi har fått tips av Gleding.no

photo-1457530378978-8bac673b8062.jpg

Lag frøball

Å lage frøball er en gøy aktivitet for både store og små. Kast ballen i nærheten av skolen, eller ta de med hjem og se hva som spirer.

 
Innsektshotell.png

Lag innsekts hotell av Natur-materiell

Ikke bare humler er viktige. Andre bier og veps, biller og blomsterfluer er også viktige pollinatorer. Ved å bygge et insektshotell hjelper du disse med en plass å bo.

 
kenan-kitchen-Bbq3H7eGids-unsplash.jpg

KOM I GANG MED SKolehagen

Har dere allerede en skolehage? Eller tenker dere på å etablere en? Bruk dagen til å dyrke, kickstarte arbeidet, eller planlegge etablering av en skolehage.

 

Les og lær

Bærekraftsbiblioteket består av boklister med aktiviteter til alle 17 bærekraftsmålene og er utarbeidet av FN-sambandet. For barn i alderen 6–12 år.

 

Plogging

Plogging = Plukke søppel + jogge. Utfordre elevene til å se hvor mye søppel de kan finne i løpet av en time, rundt skolen eller i et annet naturområde.