Grønt Flagg for barne- og ungdomsstrinnet
En Grønt Flagg-sertifisering er et effektivt virkemiddel for å innføre kontinuerlig miljøundervisning og læring for bærekraftig utvikling i skolen og kan brukes som et verktøy i arbeidet med fagfornyelsen.
Gjennom 7 enkle kriterier og en tematisk tilnærming bidrar Grønt Flagg programmet til at både elever, lærere, andre ansatte og nærmiljøet involveres i aktive og praktiske tiltak som engasjerer og bidrar til å fremme bærekraftig utvikling her og nå, og i fremtiden.
Bruk Grønt Flagg som verktøy i arbeidet med fagfornyelsen. Miljø og bærekraft inkluderes i økende grad i skolens læreplaner. Grønt Flagg bidrar til at arbeidet med overordnet del og kompetansemål i alle fag styrkes med et vedvarende og tverrfaglig fokus.
Oversikt over kompetansemål og Grønt Flagg aktiviteter:
Vi har laget noen oversikter som viser hvordan dere kan knytte kompetansemål i de nye læreplanene opp mot Grønt Flagg arbeidet. Grønt Flaggs temaoversikter for fagfornyelsen kan lastes ned ved å trykke på bildene nedenfor:
Grønt Flagg tema
Grønt Flagg har en tematisk tilnærming til miljøarbeidet. Skolen kan velge et eller flere temaer for årets Grønt Flagg satsning. Mange skoler velger rullerende temaer på ulike trinn og har et overordnet tema for skolens Grønt Flagg satsning. Dere kan lese mer om valg av tema her.
Hvorfor Grønt Flagg?
verifiserer, synliggjør og markedsfører at skolen har et spesielt godt miljøfokus
motiverer og sikrer at skolen har et tverrfaglig fokus på natur, miljø, klima og bærekraftig utvikling, og involverer elevene aktivt i praktiske klima- og miljøtiltak
bidrar til gode vaner og riktige handlinger blant elevene.
Stimulerer elevenes undring, refleksjon, evne til kritisk tenkning og lærer dem å stille spørsmål
gir elevene mulighet til å uttrykke seg på forskjellige måter, mestre nye aktiviteter og ta initiativ
bidrar til kompetanseheving og bygger nettverk blant lærerne
bidrar til elevenes medvirkning. Grønt Flagg skal i stor grad være styrt av elevene som skal involveres i både planlegging, gjennomføring og evaluering av miljøarbeidet.
Grønt flagg er en "paraply" som fremmer bruk av eksisterende lokalt og nasjonalt læremateriell, og som bidrar til økt samarbeid med lokale aktører som kommunal forvaltning, frivillige organisasjoner og lokalt næringsliv
Les mer om:
Grønt Flagg aktiviteter og ressurser på våre temasider
Bli inspirert:
Last ned:
Vedlegg til diplom