Klimavennlig mat i barnehagen

Visste du at barn i Norge spiser for lite frukt og grønnsaker? Hva vi spiser er viktig for helsen og kroppens utvikling, men det er også viktig for kloden. Utkastet til de nye nasjonale kostrådene er tydelige på at vi må spise mer frukt, grønnsaker og belgvekster, samt at vi må redusere kjøttforbruket. Derfor ønsker vi å inspirere barnehager til å lage sunne, fargerike, mer klimavennlige og bærekraftige retter fremover.

Vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgreen har vunnet flere priser som en viktig formidler innen bærekraft.

Vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren

Til dette arbeidet har vi fått med oss Hanne-Lene Dahlgren som har skrevet tre suksessfulle vegetarkokebøker. Sammen ønsker vi å inspirere ansatte i barnehager til å lage sunne, fargerike, klimavennlige og enkle oppskrifter i en hektisk barnehagehverdag. Hanne-Lene har samarbeidet med flere barnehager i dette prosjektet med hensikt å lage de beste oppskriftene for barn. Og barna har selvsagt testet rettene som har fått gøyale navn som monsterpannekaker, styrkegryte eller hva med litt ventegrønnsaker?

Nedenfor finner du 10 klimavennlige oppskrifter som kan lages i barnehagen eller være med som turmat. Kanskje dere kan inspirere foresatte også?

Dere kan også laste ned en presentasjon og lære mer om klimavennlig mat, mat i barnehagen og hvordan maten vi spiser påvirker kloden vår. Samt se den korte filmen fra Hanne-Lene.

Dette kan brukes i personalmøter og i foreldremøter.

 
 

Takk til Alcoa Foundation som støtter prosjektet ‘Mer klimavennlig mat i barnehagen’.