KLIMAENDRINGER TRUER FREMTIDENS SJOKOLADE
KLIMAENDRINGER TRUER FREMTIDENS SJOKOLADE
For at det skal bli sjokolade må kakaoplanten samarbeide med ein liten mygg. Ifølge forskere kan dette samarbeidet bli påvirket av blant annet klimaendringer.
Bruk teksten og filmen som utgangspunkt eller introduksjon til temaene klimaendringer og biologisk mangfold.
Passer inn i naturfag, samfunnsfag, norsk og mat&helse.
Hva med å bruke dette temaet i teoritimer i mat & helse?
Perfekt som introduksjon til smaksskole i mat&helse. Lær elever om smak/grunnsmaker; salt, surt, søtt, bittert og umami. La de smake på ulike sjokolader for så sette ord på de ulike smaker. Forslag til sjokoladetyper: mørk sjokolade, hvit sjokolade og melkesjokolade.
Inspirasjon og ressurser:
Utan ein liten mygg blir det ingen sjokolade i påskeegget
Anne Sverdrup-Thygeson forklarer hvorfor myggen er så viktig for sjokoladen