Oppdrag mat
Mat er noe alle må forholde seg til og det bør være et spennende tema å utforske. Her er det bare fantasien som stopper en. Kan grupper av elever besøke en lokal matvarebutikk og snakke med dem om matsvinn? Eller hvor mye lokalprodusert mat finnes i butikken? Hvordan er tilbudet innen vegetarprodukter? Og hvor villige er elevene til å endre matvaner for å spise mer bærekraftig?
Kanskje elevene kan komme opp med løsninger for matsvinn på skolen og/ eller komme med forslag til hvordan kantinen kan bli mer bærekraftig?
Hva med skolehage og kompost? Kan matavfallet bli til kompostjord som kan selges i lokalmiljøet?
Ressurser for skolehage:
Ressurser innen matsvinn og bærekraftig mat:
Fremtiden i våre hender- bærekraftig mat
Matvett - forskjell på best før og siste forbruksdag
Andre refleksjonsoppgaver :
1. Hvor bevisste er dere på matvalgene dere tar?
2. Er dere villig til å endre kostholdet for å bidra mer positivt til miljøet?
3. Hva tenker dere om å redusere mengden kjøtt som spises i løpet av en uke?
4. Hvordan kan du spise mer bærekraftig?