Oppdrag mat

s-well-mP8HvwFA_dw-unsplash.jpg

Hvor bevisste er dere på matvalgene dere tar? Og hva slags mat tilbys i skolens kantine? Hva med matsvinn?

 
 

Mat er noe alle må forholde seg til og det bør være et spennende tema å utforske. Her er det bare fantasien som stopper en. Kan grupper av elever besøke en lokal matvarebutikk og snakke med dem om matsvinn? Eller hvor mye lokalprodusert mat finnes i butikken? Hvordan er tilbudet innen vegetarprodukter? Og hvor villige er elevene til å endre matvaner for å spise mer bærekraftig?

Kanskje elevene kan komme opp med løsninger for matsvinn på skolen og/ eller komme med forslag til hvordan kantinen kan bli mer bærekraftig?

Hva med skolehage og kompost? Kan matavfallet bli til kompostjord som kan selges i lokalmiljøet?

Ressurser for skolehage:

Skolehager i Norge

Ressurser innen matsvinn og bærekraftig mat:

Fremtiden i våre hender- bærekraftig mat

Loop Miljøskole

Matvett - forskjell på best før og siste forbruksdag

Andre refleksjonsoppgaver :

1. Hvor bevisste er dere på matvalgene dere tar?

2. Er dere villig til å endre kostholdet for å bidra mer positivt til miljøet?

3. Hva tenker dere om å redusere mengden kjøtt som spises i løpet av en uke?

4. Hvordan kan du spise mer bærekraftig?

Toppfoto: S'well on Unsplash