Bakt havregrøt

 
 

Bakt havregrøt - Nesten som kake

“Nesten som kake!” sier ofte barn om denne. Dette er en enkel rett å lage til mange, med mye fullkorn og næring, pluss at den kan toppes med frisk frukt og bær som barna liker. Grøten er lett å servere til mange og gjør seg selv i ovnen. 

Tid: 1 time

Porsjoner: ca 20 barneporsjoner

Allergier: Glutenfritt og melkefritt ved behov, nøttefri

Ingredienser:

1 l store havregryn* (ikke bruk lettkokte, da blir konsistensen for myk)

1,5 dl chiafrø (evt knuste linfrø)

1,3-1,5 l  valgfri melk, avhengig av tykkelse

4-5 bananer, skrelt og most (gjerne brune, de er søtere)

2 ss bakepulver

1,5 ss malt kanel

1 ss malt kardemomme (valgfritt)

400-500 g fryste bær, f.eks blåbær eller bringebær

1-1,5 ts salt

smøring til formen

Tilbehørsforslag:

Frisk frukt eller bær

Nøttesmør, mandel- peanøtt eller lignende

Melk eller yoghurt


Fremgangsmåte: 

  1. Forvarm ovnen til 185 °C, over- og undervarme.

  2. Finn frem en stor lasagneform**, f.eks. 32x21x7cm.

  3. Smør formen med smør eller nøytral olje så grøten ikke sitter fast. 

  4. Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle og ha i formen.

  5. Stek i 45-50 minutter* til den er gyllenbrun og fin på toppen. La gjerne hvile i minst 15 minutter før servering.

  6. La barna toppe med det de ønsker. 

*Glutenfrie havregryn ved behov. Havre er egentlig glutenfritt, men har man barn med cøliaki i barnehagen bør man kjøpe sertifisert glutenfrie havregryn da det kan ha oppstått smitte i produksjonen.

**Bruker du mindre former enn beskrevet, vil den trenge kortere steketid.