Bakt havregrøt
Bakt havregrøt - Nesten som kake
“Nesten som kake!” sier ofte barn om denne. Dette er en enkel rett å lage til mange, med mye fullkorn og næring, pluss at den kan toppes med frisk frukt og bær som barna liker. Grøten er lett å servere til mange og gjør seg selv i ovnen.
Tid: 1 time
Porsjoner: ca 20 barneporsjoner
Allergier: Glutenfritt og melkefritt ved behov, nøttefri
Ingredienser:
1 l store havregryn* (ikke bruk lettkokte, da blir konsistensen for myk)
1,5 dl chiafrø (evt knuste linfrø)
1,3-1,5 l valgfri melk, avhengig av tykkelse
4-5 bananer, skrelt og most (gjerne brune, de er søtere)
2 ss bakepulver
1,5 ss malt kanel
1 ss malt kardemomme (valgfritt)
400-500 g fryste bær, f.eks blåbær eller bringebær
1-1,5 ts salt
smøring til formen
Tilbehørsforslag:
Frisk frukt eller bær
Nøttesmør, mandel- peanøtt eller lignende
Melk eller yoghurt
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 185 °C, over- og undervarme.
Finn frem en stor lasagneform**, f.eks. 32x21x7cm.
Smør formen med smør eller nøytral olje så grøten ikke sitter fast.
Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle og ha i formen.
Stek i 45-50 minutter* til den er gyllenbrun og fin på toppen. La gjerne hvile i minst 15 minutter før servering.
La barna toppe med det de ønsker.
*Glutenfrie havregryn ved behov. Havre er egentlig glutenfritt, men har man barn med cøliaki i barnehagen bør man kjøpe sertifisert glutenfrie havregryn da det kan ha oppstått smitte i produksjonen.
**Bruker du mindre former enn beskrevet, vil den trenge kortere steketid.