Fiestaform
Fiestaform i Langpanne
I denne knallgode retten får blomkålen virkelig skinne. Krydringen og kokosmassen gir en veldig god konsistens og toppingen kan tilpasses barnas ønsker og smak. Retten kan lages i langpanne og er derfor enkel å tilberede til mange.
Tid: ca 50 minutter
Porsjoner: 20-25 barneporsjoner
Allergier: Glutenfri, nøttefri, melkefri ved behov
Ingredienser:
3 blomkål, i små buketter
1 dl olje
1 ss spisskummen
1 ss karri
1-2 ss kyllingkrydder*
1 ts salt
1,5 dl revet kokosmasse (valgfritt)
3 store bokser hermetiske sorte bønner eller kikerter, skylt (230 g pr boks uten lake)
1 rødløk, hakket (valgfritt)
ca 150 g revet valgfri ost, evt melkefri ved behov.
Valgfri topping:
Tomater
Avokado
Mango
Mais
Paprika
Agurk
Rømme
Valgfritt tilbehør:
Tacolomper eller skjell
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen; 225 ℃, over- og undervarme.
Del blomkålen i små buketter i noenlunde samme størrelse. Skjær av den grove enden på stilken og kutt resten i små biter og ha i en stor bakebolle sammen med resten av blomkålen.
Vend blomkålen i olje, tilsett deretter krydderet, før du blander inn kokosen til slutt. Ha blomkålen utover en dyp langpanne, og stek i 20-25 minutter, avhengig av hvor store biter du har.
La ovnen stå på: Ha deretter på sorte bønner eller kikerter, ost og eventuelt rødløk, og stek i ytterligere 10 minutter.
Ha på valgfri topping, eller sett i skåler så alle kan velge selv hva de vil ha på. Kan også gjerne brukes som innhold i tacolefser.
*Ingen kylling i kyllingkrydder