Fiestaform

 
 

Fiestaform i Langpanne

I denne knallgode retten får blomkålen virkelig skinne. Krydringen og kokosmassen gir en veldig god konsistens og toppingen kan tilpasses barnas ønsker og smak. Retten kan lages i langpanne og er derfor enkel å tilberede til mange.  

Tid: ca 50 minutter

Porsjoner: 20-25 barneporsjoner

Allergier: Glutenfri, nøttefri, melkefri ved behov

Ingredienser:

3 blomkål, i små buketter

1 dl olje 

1 ss spisskummen

1 ss karri

1-2 ss kyllingkrydder*

1 ts salt

1,5 dl revet kokosmasse (valgfritt)

3 store bokser hermetiske sorte bønner eller kikerter, skylt (230 g pr boks uten lake)

1 rødløk, hakket (valgfritt)

ca 150 g revet valgfri ost, evt melkefri ved behov.

Valgfri topping:

Tomater

Avokado

Mango

Mais

Paprika

Agurk

Rømme

Valgfritt tilbehør: 

Tacolomper eller skjell

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen; 225 ℃, over- og undervarme.

  2. Del blomkålen i små buketter i noenlunde samme størrelse. Skjær av den grove enden på stilken og kutt resten i små biter og ha i en stor bakebolle sammen med resten av blomkålen.

  3. Vend blomkålen i olje, tilsett deretter krydderet, før du blander inn kokosen til slutt. Ha blomkålen utover en dyp langpanne, og stek i 20-25 minutter, avhengig av hvor store biter du har.

  4. La ovnen stå på: Ha deretter på sorte bønner eller kikerter, ost og eventuelt rødløk, og stek i ytterligere 10 minutter.

  5. Ha på valgfri topping, eller sett i skåler så alle kan velge selv hva de vil ha på. Kan også gjerne brukes som innhold i tacolefser.


*Ingen kylling i kyllingkrydder