Linsebåter
Linsebåter- quesadillas med linser og ost
Dette er en utrolig enkel måte å lage “ostesmørbrød” på og samtidig få i barna noe mer fiber og næring. Med tacokrydder på linsene blir båtene ekstra gode og ofte gjenkjennelige for barna. Helt perfekt turmat som kan lages ferdig dagen før ved behov.
Tid: 20 min
Porsjoner: 20
Allergier: Glutenfri og melkefri ved behov. Nøttefri.
Type rett: Enten turmat/bålmat eller som lunsj i barnehagen
Ingredienser:
4 ss olivenolje
5 store bokser hermetiske linser, skylt, 230 g linser per boks
3 poser tacokrydder, eller hjemmelaget etter smak
1 kg revet valgfri ost, ev melkefri
20 tortillalefser, gjerne fullkorn eller glutenfrie
evt. ketsjup eller tomatsaus
ekstra olje til pensling
*pluss aluminiumsfolie for turmat
Valgfritt tilbehør:
Server gjerne med ventegrønt ved siden av (se egen oppskrift)
Fremgangsmåte:
Dersom de skal serveres i barnehagen, kan de gjerne tilberedes i stekeovn for å lage mange samtidig. Forvarm i så fall ovnen til 180 °C, varmluft.
Bruk en bakebolle og vend linser, olje og tacokrydder sammen. Smaken er veldig avhengig av hvor sterkt tacokrydderet er, så prøv deg frem.
Legg så litt ost på den ene halvdelen av en tortilla, ca. 3 ss linsefyll og deretter litt ost igjen.
For turmat: Brett tortillaen sammen så du får en halvmåne, og pakk den inn i aluminiumsfolie. Stek på indirekte varme bål/grill.
Spise i barnehagen: Brett tortillaen sammen så du får en halvmåne. Fordel på to bakepapirkledde stekebrett. De kan godt stables litt, pensle med litt olje på utsiden og stek i omtrent 10-15 minutter til de er gylne og osten er smeltet. (Kan eventuelt stekes i stekepanne)
Del gjerne hver quesadilla i to og dypp i ketsjup eller tomatsaus om ønskelig.
TIPS: Tilsett gjerne grønnsaksrester, mais, paprika eller annet i lefsene, barna kan gjerne være med på å fylle dem.