Monsterpannekaker

 
 

Monsterpannekaker eller monstervafler

Næringsrike pannekaker man blir god og mett av. Det morsomme med disse er at de kan lages i mange forskjellige farger. Bruk enten spinat eller rødbeter for å skape gøyale pannekaker med ekstra sterk farge. 

Tid: 10 min + steking

Porsjoner: Gir ca 50 pannekaker/vafler, ca 6 liter. 

Allergier: Nøttefri. Melkefri, glutenfritt og eggfri ved behov.

Ingredienser:

4 store bokser hermetiske* linser (hver boks har rundt 230 g linser uten lake) 

(*eller 4 dl/350 g tørre linser som kokes i 10 min først og deretter helles av vannet)

3-3,5 l valgfri melk, gjerne plantebasert

10 egg (el. 8-10 bananer, gjerne brune)

4 ts salt

1,5 kg mel (gjerne fullkorn eller glutenfritt ved behov**)

7 ss sukker

3 ss bakepulver 

stekeolje eller smør

Rosa pannekaker

Tilsett 4-8 kokte rødbeter i biter til ønsket farge er oppnådd.

Grønne pannekaker

Tilsett spinat til ønsket farge er oppnådd, f.eks. 200 gr

Fremgangsmåte:

  1. Stavmiks først linser, melk og egg i en bakebolle, eller bruk en blender.

  2. Ha så i resten av ingrediensene, bland til du har en glatt røre. (La gjerne røren svelle litt om du har tid.) Tilsett rødbeter eller spinat om du vil ha fargede pannekaker med ekstra næring, bruk stavmikser eller blender for å blande det godt inn.

  3. Stek pannekakene i smør eller olje til de er gylne og fine.


**Bruk gjerne glutenfritt mel, men husk at pannekakene da bør stekes litt tykkere. 


TURTIPS: 

Rull gjerne pannekakene sammen med pålegg og ha med på tur.