Restefest

 
 

Alt i en gryte og en skikkelig restefest

Denne er enkel å lage og en perfekt måte å få brukt opp rester. Her kan barna bli med å kutte, lære å bruke rester og grønnsaker fra kjøkkenhagen. 

Tid: 1 time

Porsjoner: 15-20 barneporsjoner

Allergier: Melkefri og glutenfri ved behov

Ingredienser:

4 ss olivenolje

ca. 2 l kuttede restegrønnsaker f.eks. 1 squash, 1 aubergine, 1 paprika, 20 myke cherrytomater

700 g pasta, gjerne ulike sorter du må bruke opp* (Glutenfri ved behov)

ca 800 g hermetiske tomater el. pastasaus

1,2-1,3 l vann

4 grønnsaksbuljongterninger

2 ts hvitløkskrydder

4 never spinat, gjerne slapp (valgfritt)

Toppingsforslag:

friske tomater

revet ost (Melkefri ved behov)

*Bruker du pastarester med ulik koketid, så ha de i litt etter litt så de slipper å bli overkokt.

Fremgangsmåte:

  1. Ta frem alle grønnsaker du trenger å bruke opp, og finn frem et litermål.

  2. Kutt deretter grønnsakene i terninger, og legg direkte i litermålet underveis. Dersom man har litt mer eller litt mindre, går det helt fint.

  3. Bruk en stor gryte, helst med slippbelegg. Stek grønnsakene i olje på høy varme til de har blitt litt myke, i ca. 5-10 minutter.

  4. Tilsett resten av ingrediensene utenom spinat, og la det koke under lokk i 10-15 minutter til pastaen er ferdig, og du har en ganske tykk blanding. Husk å røre underveis, og fyll på med vann om du ser at det trengs.

  5. Tilsett så spinat, og rør godt. 

  6. Server med ønsket topping.