Restefest
Alt i en gryte og en skikkelig restefest
Denne er enkel å lage og en perfekt måte å få brukt opp rester. Her kan barna bli med å kutte, lære å bruke rester og grønnsaker fra kjøkkenhagen.
Tid: 1 time
Porsjoner: 15-20 barneporsjoner
Allergier: Melkefri og glutenfri ved behov
Ingredienser:
4 ss olivenolje
ca. 2 l kuttede restegrønnsaker f.eks. 1 squash, 1 aubergine, 1 paprika, 20 myke cherrytomater
700 g pasta, gjerne ulike sorter du må bruke opp* (Glutenfri ved behov)
ca 800 g hermetiske tomater el. pastasaus
1,2-1,3 l vann
4 grønnsaksbuljongterninger
2 ts hvitløkskrydder
4 never spinat, gjerne slapp (valgfritt)
Toppingsforslag:
friske tomater
revet ost (Melkefri ved behov)
*Bruker du pastarester med ulik koketid, så ha de i litt etter litt så de slipper å bli overkokt.
Fremgangsmåte:
Ta frem alle grønnsaker du trenger å bruke opp, og finn frem et litermål.
Kutt deretter grønnsakene i terninger, og legg direkte i litermålet underveis. Dersom man har litt mer eller litt mindre, går det helt fint.
Bruk en stor gryte, helst med slippbelegg. Stek grønnsakene i olje på høy varme til de har blitt litt myke, i ca. 5-10 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene utenom spinat, og la det koke under lokk i 10-15 minutter til pastaen er ferdig, og du har en ganske tykk blanding. Husk å røre underveis, og fyll på med vann om du ser at det trengs.
Tilsett så spinat, og rør godt.
Server med ønsket topping.