Supersyltetøy

 
 

Pålegget man kan kose seg med hver dag

Dette syltetøyet lages enkelt med kun tre ingredienser! Kun bær, chiafrø og vann. Det inneholder masse næring og kan brukes på brødskiva, på vafler og pannekaker, på yoghurt og müsli eller på nøttesmør på brødskiva. 

Hvorfor chiafrø?

Chiafrø har et veldig høyt fiberinnhold, det inneholder masse antioksidanter, Omega-3 (ALA), mer kalsium enn melk og ikke minst er det proteinrikt. Chiafrø suger til seg væske og brukes derfor i dette syltetøyet for å tykne det helt uten tilsatt sukker. 

Tid: ca 15-20 min 

Porsjoner: ca 40

Ingredienser:

1.2 kg frosne bringebær, el. andre bær

6 dl vann

3 dl chiafrø

Valgfri søting

Fremgangsmåte:

  1. Ha bær og vann i en kjele, la det koke i et par minutter*.

  2. Slå av varmen og rør deretter inn chiafrøene.

  3. Smak gjerne til med sukker eller annet søtemiddel hvis du vil ha et søtere syltetøy.

  4. La syltetøyet avkjøles litt før du har det over i flere passende beholdere med lokk.

FORBEREDE: 

Syltetøyet holder seg fint i kjøleskapet i én uke og kan fryses og holde opptil ett år. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned i mindre beholdere og ta opp et nytt glass ved behov. 

TIPS: 

Dette syltetøyet smaker ekte bær, og det er hele poenget. Likevel kan noen barn synes det er for syrlig, da de er vant til mer sødme. Juster derfor med sødme og ta bort litt etter litt for å venne smaksløkene til barna til et sunnere syltetøy. 

*Fryste bær bør kokes raskt først for å sikre at man får bort bakterier fra dyrkingen. Dersom man har plukket bær selv kan dette steget godt droppes.