Ventegrønt med dyppehummus

 
 

Et triks for å få i barn mer grønt, er å sette frem grønnsakene før selve måltidet. Når barn er sultne går det oftest unna på rå grønnsaker, spesielt om de har noe å dyppe de i. Om du har tid er dette en perfekt måte å få barna til å være med på skrelling. Til grønnsakene kan du gjerne servere hummus, den kan kjøpes ferdig eller lages etter oppskrift under. 

Forslag til oppkuttede grønnsaker:

  • gulrot

  • kålrot

  • agurk

  • sukkererter

  • edamamebønner i skåler

  • hvite bønner i skåler

  • reddiker

  • beter

Dyppehummus

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 20 dyppeporsjoner

Allergier: Glutenfri, melkefri, nøttefri

Ingredienser:

1 stor boks kikerter, 230 g pr boks, skylt

½ ts bakepulver

1½-2 ss sitronsaft

1 hvitløksfedd, finhakket el. revet

3-4 ss lys tahini, sesampasta (valgfritt)

2 ss kaldt vann

½-1 ts salt

3-5 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Kok de avrente og skylte kikertene i bakepulver og godt med vann i 20 minutter. (Gjerne dobbelt så mye vann som kikerter.)

  2. I mellomtiden: Ha sitron, hvitløk, tahini, kaldt vann og salt i en foodprosessor og kjør i ett minutt. Blandingen skal nå være flytende. Hvis tahinien er litt tykk fra start, kan det hende man må tynne ut litt til med kaldt vann. La blandingen hvile til kikertene er ferdig kokt.

  3. Sil kikertene og tilsett dem i tahiniblandingen.

  4. Bland alt godt sammen i foodprosessoren og tilsett olje litt og litt av gangen til blandingen er smidig. (Et tips er å ha olje i et lite desilitermål å helle i en tynn stråle mens maskinen går.)

  5. Smak til med mer salt og sitron ved behov.

  6. Dersom hummusen er for tykk, har i mer vann. (Litt og litt av gangen så man ikke ender opp med hummussuppe.)