FEE Norway gleder oss til fortsettelsen av Alcoa W5-prosjeket. Warming-Waste-Water-Watts-Wildlife-prosjektet er finansiert av Alcoa Foundation. Etter at det ble lansert i 2016, går Alcoa W5-prosjektet nå inn i sin femte runde og vil i år foregå i USA og i Norge.
Åtte norske skoler er med
20 Grønt Flagg-skoler i USA og Norge vil engasjere seg gjennom W5-prosjektet ved å sette søkelys på ett eller flere av følgende temaer: Oppvarming (klimaendringer), avfall, vann, watt (Energi) og dyreliv (biologisk mangfold). Alcoa W5-prosjektet gir elever og lærere muligheter til å øke sine miljøkunnskaper, koble undervisningen og læringen mot FNs bærekraftsmål, samt redusere skolens miljøbelastning.
Virkningene av Alcoa W5-prosjektet strekker seg utover klasserommet. Marit Kjellesvik i FEE Norway forteller: "Vi er glade for å være en del av nok en runde i Alcoa W5-prosjektet. FEE Norway har vært partner i dette prosjektet siden 2016. Det har gitt oss muligheten til å støtte og inspirere mange , og de siste årene også barnehager. Alle i nærheten av Farsund og Mosjøen, de to byene der Alcoa har virksomhet i Norge. Med støtte fra Alcoa Foundation har et bredt spekter av innovative, viktige og inspirerende prosjekter og aktiviteter blitt gjennomført. Elever har vært med på å påvirke i saker knyttet til bærekraft i lokalsamfunnet sitt.»
Dybdelæring og praksis
Videre legger prosjektet vekt på å fremme utdanning i miljøbasert vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk. Aktivitetene i Grønt Flagg-programmet er koblet opp mot læreplanmålene og gir elevene dybdelæring i praktiske og virkelige opplevelser. Læringen strekker seg fra det lokale til det globale, og forbereder elevene på fremtidens teknologiske og innovative arbeidsliv. Prosjektet åpner for nye og kreative måter å engasjere elevene i lesing, naturfag og kritisk tenkning gjennom «bærekraftsbrillene».
"Det har vært utrolig givende å se tusenvis av elever gjennom årene, ikke bare utvikle miljøkunnskaper gjennom Alcoa W5-prosjektet, men også de bruker disse ferdighetene til å mestre emner innen realfag. Alcoa W5-prosjektet illustrerer verdt av Grønt Flagg-programmet. Rammeverket med sine syv steg gjør at miljøundervisning kan forankres i skolen på en helhetlig måte. Gjennom ulike tiltak og aktiviteter er alle elever medvirkende, og miljøundervisningen blir ikke begrenset til bare en enkelt klasse eller et fag", sier Daniel Schaffer, administrerende direktør i FEE internasjonalt.
“Alcoa Foundation er stolte av å støtte en fase av Alcoa W5-prosjektet som lar elever i lokalsamfunnet der Alcoa opererer, utvikle ferdigheter for å møte viktige bærekraftsutfordringer. Dette prosjektet fremmer Alcoa Foundation-oppdraget som handler om å investere der Alcoa er til stede og samarbeid med lokalsamfunn for å møte lokale behov på en bærekraftig måte. Vi takker våre partnere for deres videre samarbeid og ser frem til å høre historier fra klasserommene," sier Rosa Garcia Pineiro, president for Alcoa Foundation.
Om Alcoa Foundation
Alcoa Foundation ønsker å være en pådriver for at barn og unge engasjerer i miljø- og klimautfordringer verden står ovenfor, men også løsninger og muligheter for å redusere utslipp og miljøbelastning. Alcoa er opptatt av å være en positiv kraft og investerer i de lokalsamfunnene de har virksomhet i. De bidrar til prosjekter som beskytter og bevarer miljøet og fremmer rettferdig tilgang til utdanning og muligheter for kompetansebygging. Her kan du lese mer om Alcoa Foundation.
Her kan du lese om Grønt Flagg og Eco-Schools internasjonalt. Mer informasjon finner du her: www.fee.global I www.ecoschools.global