Grønn Barneby inviterer i samarbeid med LianTunet og mesterkokk Inge Johnsen alle Grønt Flagg skoler og barnehager i landet til webinar om matsvinn, restemat og “datoskrekk”. Webinaret er for ansatte i skoler og barnehager, og vil bli streamet torsdag 15. april kl 1200- 14.00.
På dette kurset får du tips og inspirasjon til innslag på menyen laget av restemat. Vi lager et fullverdig måltid av rester. Vi blir også å ta for oss matsvinn som tema og hvordan man kan jobbe med barn og unge for å redusere maten som kastes. Matsvinn henger ofte sammen med at produktet er gått ut på dato, eller at vi antar at det har blitt dårlig. Vi tar et oppgjør med datoskrekken og ser på hva som er greit å gjøre med matvarer på skolen eller i barnehagen. Målet er å inspirere til bruk av rester og lære ulike tilberedningsmetoder. Du får lære hvordan vi tar vare på maten og gir den en ny sjanse Hvis vi klarer å redusere matsvinnet, så har det en positiv miljøeffekt, gir bedre økonomi og vi viser respekt for maten.
Kurset er for deg som er matansvarlige i barnehager, lærer i Mat og helse eller jobber med elever – og mat i skole, SFO og barnehager.
Når: Torsdag 15. april 2021
Sted: Du får tilsendt link til webinaret dagen før webinaret
Varighet: 2 timer (12.00-14.00)
Pris: Gratis
Påmelding: Innen 13. april - Trykk her for påmelding
Velkommen til et webinar i regi av Grønn Barneby
Med hilsen
Grønn barneby, Trondheim kommune